FitChris     Brouwerijstraat 19     4751 JL Oud Gastel     Tel: 06-44747755     info@fitchris.nl


Werkwijze FitChris


Kenmerkend is dat je tijdens mijn werkwijze wordt geholpen met afvallen vanuit 'stoppen met dieetdenken. We gaan niets laten maar een bewuste keuze maken. Geleidelijk aan ga je weer anders naar jezelf kijken en over jezelf denken. FitChris is dan ook per definitie geen crashdieet voor super snel afvallen. Als crash diëten zouden helpen om je een duurzaam gezond gewicht te geven & tevreden te zijn met jezelf dan zou je nu deze woorden niet lezen, nietwaar? Wat je in jaren hebt opgebouwd aan overtollige kilo's kun je niet een korte tijd blijvend kwijtraken, zo simpel is dat. Stapje voor stapje kom je blijvend bij jouw belangrijke doel uit: een duurzaam gezond gewicht & tevreden zijn met jezelf!

Bewustwording

Je werkt tijdens werkwijze naar een duurzaam en een blijvend resultaat. Je wordt je bewust van je huidige eetpatroon, je leert over je eetgewoonten en -gedrag en leert andere keuzes te maken. Je wordt je bewust van hoe je met jezelf omgaat, welke stemmetjes er voortdurend tegen je praten in je hoofd. Gaandeweg komen er vriendelijkere, mildere stemmen die je vertellen om voor alternatieven te kiezen tijdens moeilijke momenten zoals avonden, feestjes en barbecueën. Hierdoor worden oude gewoonten doorbroken. Door het nieuwe gedrag steeds te herhalen wordt dit je nieuwe gewoonte. Het is niet altijd even makkelijk de nieuwe gewoonten vol te houden. Terugvallen in oude gewoonten kan dan ook wel eens gebeuren. Voor deze momenten krijg je handvatten om verder te komen.

Keuzes maken

De werkwijze van FitChris is gebaseerd op het maken van nieuwe keuzes. Het begrijpen wat de toegevoegde waarde is van wat je in je mond stopt. Wat is normaal en wat zijn alternatieven? Deze methode is niet gericht op het eten maar wat eten met je doet. Natuurlijk wordt jij als persoon centraal gesteld. Je moet lief zijn voor jezelf! 

Werkboek

Je wordt geprikkeld na te denken en mee te denken over afvallen en het doorbreken van je eetgedrag en -gewoonten. De oplossing zit namelijk verborgen in jezelf. In het FitChris werkboek wat bij het traject hoort, vind je natuurlijk wel een aantal recepten en weekmenu die als richtlijn worden gebruikt. Deze week worden iedere week opnieuw aangevuld. Samen werken we aan je “knelpunten” met behulp van de methode en de opdrachten in het werkboek. En samen doorlopen we de gehele werkwijze van FitChris waardoor je je ideale natuurlijke gewicht bereikt en volledig accepteert. 

Geen honger!

Je hoeft geen honger te lijden. Je leert op een andere wijze met eten en met jezelf om te gaan. Het veranderen van eetgedrag en -gewoonten kost moeite en tijd. Ik help je hierbij. Samen met FitChris gaat het lukken!

Stappenplan

Procesgericht bezig zijn is veel belangrijker dan het uiteindelijke product. Op deze wijze maken we iedere week kleine stappen om te komen tot een gezond en evenwichtig lichaam.

Je bent niet meer zoveel bezig met afvallen & gewicht. Je hebt de nieuwe gewoonten & manier van denken geautomatiseerd. Je voelt de volledige vrijheid & ruimte om je weer bezig te houden met alle andere leuke dingen die het leven te bieden heeft. Eten is een bijzaak geworden en ben je mee bezig op het moment dat jouw buik begint te knorren en aangeeft dat het weer tijd is om iets te eten. Je weet wat de gezonde keuze is en hebt geen enkele moeite om deze te maken. En als er een keer gelegenheid is om te kiezen voor de minder gezonde keuze - dan geniet je ervan met volle teugen en weet je de balans erna prima te herstellen. Je bent nu waarschijnlijk ook enkele kilo's kwijt en je hebt het vertrouwen in je lichaam hervonden. Het gewicht wat past bij jouw lichaam komt stap voor stap dichterbij en daar hoef je niets bijzonders voor te doen. Op naar een gelukkige toekomst!

Om een actief leven te leiden hoef je je niet uit de naad te werken in de sportschool! Hoe het wel kan, op een manier die geen enkel moeite zal kosten, ontdek je tijdens de verschillende programma’s.
Het coachen en het begeleiden van mensen met overgewicht volgens FitChris heeft als gevolg dat je een gezond gewicht bereikt dat bij je past. FitChris staat voor jou in de startblokken om je te begeleiden, je bij te staan en waar nodig bij te sturen